Buskruit

Piazza.me concept: Buskruit

Buskruit creëert kansen in kunst

Piazza dell’Arte lanceert Buskruit, een gloednieuw  kunsteducatief traject.
Buskruit richt zich op inclusie tussen jongeren uit BuSO-onderwijs en het regulier secundair onderwijs. Kiezen voor kunsteducatie in een inclusieve setting is zeker niet de gemakkelijkste weg; de focus op mediawijsheid en beeldtaalontwikkeling binnen het project leent zich echter optimaal voor een succesvolle samenwerking tussen gewoon en buitengewoon onderwijs. Dit wordt verwezenlijkt volgens de specifieke Piazza methodiek die steunt op samenwerking, motivatie, creatief denken, brainstorm en inspraak, meervoudige intelligenties, feedback en reflectie, aandacht voor omgeving en structuur met als afsluiter een kunstzinnig verantwoord moment de gloire. Buskruit laat zien dat dankzij efficiënte kunst- en cultuureducatie alle jongeren zich optimaal en positief kunnen ontwikkelen en schotten tussen de onderwijssystemen op inventieve wijze weggewerkt worden.

Buskruit in de praktijk

Tijdens Buskruit werken jongeren met en zonder beperking samen naar een creatief resultaat toe. Concreet wordt er een viertal dagen onder professionele begeleiding intensief gewerkt rond een thema in diverse audiovisuele kunstdisciplines. Jongeren nemen op die manier zelf de verschillende rollen op die in een creatief proces aan bod komen. Het coördinerend team en de begeleiders functioneren als bruggenbouwers tussen de klas uit het ASO/TSO/BSO/KSO en de BuSO klas.

Buskruit bij u op school? Dat kan!
Meer info kan je verkrijgen via info@piazza.me of tel. nr. 03/232 68 76

Piazza dell'Arte

Piazza dell'Arte | Piazza.me

 

Piazza dell'Arte maakt creativiteit los. Onze ateliers zijn een vrijhaven voor expressie vanuit de leefwereld van elk individu en elke groep. Met kunstzinnige en transdisciplinaire projecten inspireren we mensen voor het leven.

Elke jongere heeft recht op cultuur. Piazza dell’Arte streeft er naar om een zo breed mogelijk publiek van jongeren in contact te brengen met een actieve vorm van kunstbeleving en talentontwikkeling. Daarom gaan we met onze...

adobe
Nationale Loterij