Secundair onderwijs

Piazza.me concept: Secundair onderwijs

Piazza dell'Arte is al jaren de sterkhouder in cultuureducatieve projecten in het secundair onderwijs. Met onze schoolprojecten geven we jongeren, die zelden tot nooit in aanraking komen met kunst, de kans om zich een week lang intens te verdiepen in een artistieke discipline, en er helemaal hun eigen verhaal mee te vertellen. Onze projecten zijn op maat gemaakt voor scholen uit de drie verschillende onderwijsnetten (het gemeenschapsonderwijs, het gesubsidieerd officieel onderwijs en het gesubsidieerd vrij onderwijs) en de verschillende onderwijsvormen (ASO, BSO, TSO, KSO, BUSO en DBSO).

Elke school is erbij gebaat dat het creatieve portentieel van haar leerlingen ten volle ontgonnen wordt. Met onze schoolwerkingen zetten we dan ook in op artistieke talentontwikkeling bij jongeren met een mix van podiumkunsten, plastische kunsten en mixed media. We zoeken aansluiting bij meer dan alleen de traditionele kunstvakken: onze projecten zijn klas-, vak- en zelfs leergebiedoverstijgend en kunnen gekoppeld worden aan thema's die op school centraal staan. 

Tijdens een Piazza schoolproject gaan leerlingen een week lang aan de slag in diverse kunstateliers onder begeleiding van een team professionele kunstenaars. Onze unieke methodiek, waarbij wisselwerking tussen de verschillende ateliers mét gemotiveerde jongeren en hun goede ideeën centraal staat, leidt telkens weer tot verbluffende resultaten. Op het einde van de projectweek mondt de werking uit in een grootse live productie/expositie, een moment de gloire waarbij de jongeren schitteren voor een publiek van mede leerlingen, leerkrachten, ouders, buurtbewoners, etc. 

Wenst u meer info over de mogelijkheden om Piazza dell’Arte te boeken op uw school? Aarzel dan niet om ons te contacteren via T +32 (0) 3 232 68 76 of info@piazza.me

Piazza dell'Arte

Piazza dell'Arte | Piazza.me

 

Piazza dell'Arte maakt creativiteit los. Onze ateliers zijn een vrijhaven voor expressie vanuit de leefwereld van elk individu en elke groep. Met kunstzinnige en transdisciplinaire projecten inspireren we mensen voor het leven.

Elke jongere heeft recht op cultuur. Piazza dell’Arte streeft er naar om een zo breed mogelijk publiek van jongeren in contact te brengen met een actieve vorm van kunstbeleving en talentontwikkeling. Daarom gaan we met onze...

adobe
Nationale Loterij