Kort-Lang

Project Vrije tijd
Kort-Lang | Piazza.me

De leerlingen van K.A. Aalst werkten 4 dagen lang rond het thema ‘kort-lang’. In acht verschillende kunstdisciplines verwerkten ze het thema en gaven ze hun visies en ideeën weer aan het publiek. Zo stelden de leerlingen van Monumentaal kostuumontwerp een nieuwe wereld voor, waar de Tijdsman en zijn metgezel heersen. De leerlingen van Animatiefilm lieten dan weer plasticine mannetjes slangen eten, sap drinken, op stap gaan, ja zelfs trouwen.

Maar het ging niet alleen over het tijdsbesef, nachtmerries of kannibalistische plasticine wezens, het draaide ook rond het mysterie dat achter ‘kort-lang’ schuil gaat en over de mystiek en de symboliek van het thema. ‘Kort-lang’ kan evengoed over liefdes in het leven, wereldsteden en eeuwig durende spiralen gaan. Of zoals te zien was bij de resultaten uit de ateliers Performance en Elektronische muziek, waar de grootsheid van het heelal en het mysterie van tegenstrijdigheden beschreven werd.

Het toonmoment was een totaalspektakel op verschillende locaties doorheen het schoolgebouw, waar duizenden verschillende interpretaties van ‘Kort-lang’ aan bod kwamen. Er werd gewerkt met verschillende insteken, materialen, visies, meningen en media. Kortom, het was een pareltje!

Projectgegevens

locatie:
Koninklijk Atheneum Aalst
timing:
07.02.2012 - 10.02.2012
adres:
Graanmarkt 14
9300 
Aalst

Toonmoment

locatie:
Koninklijk Atheneum Aalst
timing:
10.02 - 19:00 - 21:00
adres:
 

Gebruikers rating

No votes yet

Een greep uit de resultaten

VIDEO - CREATIEF RESULTAAT
Piazza.me
SKOG[G]
toonmoment: Een vallende ster/Een eindeloos mysterie | Piazza.me
Een vallende ster/Een eindeloos mysterie
video: Piazza.me
Grootsapje
fotos: Een vallende ster/Een eindeloos mysterie | Piazza.me
Een vallende ster/Een eindeloos mysterie
audio: Life of man | Piazza.me
Life of a Man
Graphics: Piazza.me
Tijd in ruimte
adobe
Nationale Loterij